Accus-Harley-Davidson
Accu's van Drag-Specialties worden ontwikkeld voor Harley-Davidson modellen en passen daardoor perfect in de accubak.
AGM-accu's zijn volledig onderhoudsvrij. Zie uitleg onderaan deze pagina.
Deze accu's worden geleverd met een zuurpakket en gebruiksaanwijzing waarmee de accu eenvoudig en veilig gevuld kan worden.


 


Bezig met laden...

Wat is een AGM accu?

AGM staat voor Absorbed Glass Mat. Bij een AGM accu is het accuzuur opgenomen in geweven glasvezelmatten die zich tussen de loodplaten van de accu bevinden. Dit in tegenstelling tot andere soorten loodaccu's (ook wel 'natte accu's' genoemd), waarbij het accuzuur zich los in de accu bevindt. Dat heeft als nadeel dat deze accu's zich altijd rechtop moeten bevinden omdat er anders accuzuur uit de accu kan lekken. Daarnaast zijn natte accu's niet geschikt voor mobiele of langdurig autonome toepassingen. In mobiele toepassingen is er namelijk teveel beweging waardoor er een risico op lekkage is en voor langdurig autonome toepassingen zijn ze ongeschikt aangezien ze regelmatig onderhoud nodig hebben. AGM accu's van Drag Specialties zijn zogenaamde 'VRLA' accu's. VRLA staat voor Valve Regulated Lead Acid en houdt in dat de druk in de accu geregeld wordt door drukventielen in het deksel van de accu. Mocht de druk in de accu te hoog oplopen, dan zorgen de ventielen er automatisch voor dat deze wordt teruggebracht naar een acceptabel niveau. Bij normaal gebruik van de accu zal dit echter nooit voor hoeven komen.


Voordelen van de AGM accu

AGM accu's kennen een groot aantal voordelen. Ze hebben een lange levensduur, geringe zelfontlading en zijn onderhoudsvrij. Daarmee zijn ze aantrekkelijker dan andere soorten loodaccu's. In de praktijk betekenen deze voordelen dat de AGM accu langer meegaat, dat de accu lang opgeslagen kan worden zonder bijgeladen te hoeven worden, zonder dat deze daarbij teveel lading verliest, en dat de accu tussentijds niet bijgevuld hoeft te worden of ander onderhoud nodig heeft. Tevens kan de AGM accu in iedere positie (behalve ondersteboven) gemonteerd worden zonder daarbij te lekken. Daardoor zijn ze uitstekend toe te passen op locaties die moeilijk bereikbaar zijn. Doordat de AGM accu amper onderhoud behoeft is deze uitstekend toepasbaar in autonome systemen of toepassingen die erg afgelegen zijn. De AGM accu is daarmee voor lange tijd een betrouwbare energiebron.


Laatst bekeken producten

Welkom bij Westland Customs!

COVID-19

Afhalen
De winkel in Honselersdijk is gesloten. Afhalen van bestellingen is alleen mogelijk als deze in de webshop worden geplaatst en betaald. Bij het afronden van je bestelling kun je een tijdvak kiezen om de bestelling af te halen (minimaal 4 uur vooruit, dinsdag t/m vrijdag). Bestellingen worden buiten afgegeven. Een bezoek is niet mogelijk en bestellingen kunnen niet ter plaatse worden gewijzigd.

Verzenden
Alle online bestellingen worden op de gebruikelijke wijze verwerkt. Wegens drukte bij de verzender kan je bestelling soms iets langer onderweg zijn.