INTACT | GEL ACCU | YTX20L-BS | ONDERHOUDSVRIJ

97-03 XL883/1200, 00-21 Softail, 99-17 FXD/FXDWG/FLD

Huidige status

Vóór 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden*

€ 89,95
incl. BTW, per stuk

Aantal op voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Omschrijving gelezen, maar nog een vraag over dit product?

Bezoek dan onze klantenservice voor meer informatie.

Intact Bike Power Accu GEL YTX20L-BS


Breedte x Diepte x Hoogte = 175 x 87 x 155 mm
Koudestartstroom: 300 A (DIN)

Ons absolute topproduct voor motoraccu's is de intAct Bike-Power Gel-serie.

Deze serie is speciaal ontwikkeld voor moderne motoren met diverse elektrische verbruikers en ABS. Door de vliesscheiders en de vaste elektrolyt in gel te combineren, wordt tot 30% meer vermogen bereikt in vergelijking met conventionele motoraccu's. De accu's maken ook indruk met een zeer lage zelfontlading en een zeer hoge trillingsbestendigheid.


br/>Informatie over behandeling en onderhoud van uw accu

Een batterij is slechts een energieopslagapparaat en de verwijderde energie moet er onmiddellijk voor 100% aan worden teruggegeven door de generator van het voertuig of extern door een lader, als de energiebalans eerder negatief is door kortstondig gebruik of door over het algemeen weinig gebruikstijden met langere standfasen.

Om een ​​lange levensduur van de batterij te garanderen, moet u het volgende in acht nemen:
- Gebruik van de accu alleen voor het beoogde doel (startaccu's voor het starten en bedienen van een voertuig met verbrandingsmotor).
- Het oppervlak van de batterij moet schoon en droog worden gehouden, er mogen geen oliën of vloeistoffen op worden afgezet om de vorming van lekstromen te voorkomen die een aanzienlijke zelfontlading kunnen veroorzaken.
- Controleer indien mogelijk het batterijniveau minstens om de 6 maanden en vul zo nodig bij met gezuiverd water (niet bijvullen met accuzuur).
- Laat bij veel waterverlies de werking van de laadregelaar controleren door een specialist. Met een optimale installatielocatie en normale vereisten zal uw batterij weinig tot geen water verbruiken, maar deze factoren zijn zeer verschillend afhankelijk van het gebruik.

Als uw voertuig door gebruik de neiging heeft om een ​​negatieve energiebalans te hebben (korte afstanden - langere standfasen - zeer comfortabele uitrusting - start-stop-bedrijf), moet de laadtoestand van de batterij regelmatig (2 - 3 maanden) worden gecontroleerd.

Om altijd voldoende startveiligheid te hebben en geen schade aan de accu te veroorzaken, dient deze altijd voor minimaal 75% opgeladen te worden. Dit kan worden bepaald met de nullastspanning of met een zuurlifter.
Normale spanning:
12,51 V - 12,57 V = 75 % opgeladen
12,69 V - 12,75 V = 100 % opgeladen

Zuurdichtheid:
1,25 kg/l = 75 % geladen
1,28 kg/l = 100 % geladen

Deze laadtoestand zou in ieder geval de batterij moeten hebben, ook al werkt deze nog steeds met minder, maar dit is nog steeds te danken aan zijn duurzaamheid.

Optimaal zou 100 % opladen zijn - voor 100 % gebruik!

Aangezien de huidige voertuiggeneratie een aanzienlijk hogere elektrische belasting van de batterij stelt (vanwege het uitgebreide comfort en de elektronische uitrusting), kunnen zelfs nieuwere voertuigen snel tot een negatieve energiebalans leiden. Als het grootste deel van de opgewekte energie nodig is voor de boordvoeding en de resterende energie niet meer voldoende is om de batterij volledig op te laden.

Voor voertuigen die alleen seizoensgebonden worden gebruikt (cabrio's, motorfietsen, tractoren, oogstvoertuigen, bouwmachines en bouwvoertuigen), moeten dezelfde laadvereisten voor de batterij in acht worden genomen als hierboven beschreven.

Controleer de lading (nulspanning) van uw accu uiterlijk om de 2 maanden en laad deze indien nodig op. Door het continue chemische proces is iedere accu onderhevig aan zelfontlading, wat onvermijdelijk leidt tot de diepste ontlading van je accu als dit niet gecompenseerd wordt door opladen. Als deze nog op het voertuig is aangesloten, kan de ontlading nog sneller zijn, aangezien het voertuig ook een stand-bystroom kan verbruiken. Het is het beste om de batterij los te koppelen.

diepe ontlading is geen garantie maar wordt altijd door uzelf veroorzaakt en wordt meestal geassocieerd met het totale falen van de batterij.

De ideale temperatuur om een ​​batterij over een standfase te bewaren is 10 - 15 graden. Hogere temperaturen versnellen de zelfontlading en het verlies van water.

Eeuwig leven heeft de batterij toch niet - de capaciteit is ooit uitgeput.
Altijd volledig opgeladen + normale belasting = langzame vermindering van capaciteit.
Onvoldoende belasting + hoge belasting = snelle capaciteitsvermindering.

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Je vraag is verzonden!

We zullen je vraag binnen 24-48 uur beantwoorden.

Anderen bekeken ook
Laatst bekeken producten